Drop Down Menu

Actie verlichting torenuurwerk

Nieuws

25 Jaar Bloemtapijt Kapel in ’t Zand Roermond
Lees meer >>>
Kennismakingsbezoek Mgr. Harrie Smeets
Lees meer >>>
Schema overzicht H. Missen i.v.m. de pelgrimstocht naar Lourdes
Lees meer >>>


H. Missen/agenda

Dinsdag 17-9-2019
09.00 uur

Eucharistieviering
in de dagkerk
Zaterdag 21-9-2019
18.00 uur

Eucharistieviering
Neer H. Mattteüs, apostel en evangelist
Lees meer >>>
Dinsdag 24-9-2019
09.00 uur

Eucharistieviering
in de dagkerk

Voor het complete overzicht van H. Missen en agenda klik hierOverzicht H. Missen/agenda
Buggenum - Haelen - Nunhem

Nieuws

Afscheid Burgemeester A. Verhoeven

Horn: zondag 25 augustus was de tweede dag van het officiële afscheid van Burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal.

Na 12 enerverende jaren gaat hij met pensioen na alle politieke beslommeringen gaat hij zich inzetten op pastoraal gebied.

Feest in Horn, dat om 09.30 u. begon met een plechtige hoogmis uit dankbaarheid. Vwg. de kermis en traditiegetrouw niet in de kerk, maar op en rond een prachtig met feestelijke bloemen 'aangekleed' kiosk.

Vóór aanvang van de viering konden de aanwezigen getuige zijn van het Abseilen vanaf het topje van de kerktoren door dhr. Ger Eenens uit Horn, die een prachtige bos bloemen aanbood aan mw. Verhoeven.

Hoofdcelebrant pastoor C. Dieteren geassiteerd door medecelebrant kapelaan P. Lisch, gingen voor in de H. Mis die druk bezocht was door inwoners uit Horn maar ook door mensen van ver daarbuiten.
Voor de muzikale bijdrage tekende Harmonie De Drie Horens en de zang werd verzorgd door leden van de kerkkoren van Horn-Haelen en Buggenum, evenals het Mannenkoor Maas-en Neergalm uit Neer.
Een hartverwarmende viering met een mooie toespraak door de pastoor en een welgemeend dankwoord aan een man die in de achterliggende jaren een vriend geworden is.
Vervolgens enthousiasmeerde dhr. Theo Linssen met een geestige toespraak de aanwezigen voor een extra bijdrage aan de renovatie van het torenuurwerk. Voor de collecte stelde zelfs de burgemeester zijn hoed beschikbaar. En het werkte, waarvoor uiteraard veel dank.

Op deze dag en voor deze gelegenheid werkte het weer zelfs mee, er was gezorgd voor een stralende zon (wellicht iets te veel van het goede) en daarmee was aan alles gedacht. Met de harmonie voorop ging men in een feestelijke stoet richting Postkoets waar veel mensen klaarstonden om de burgemeester en zijn vrouw persoonlijk de hand te drukken, te bedanken en alle goeds te wensen voor de toekomst.

Op deze plek is een groot DANK JE WEL op zijn plaats aan alle vrijwilligers die deze viering op deze manier mogelijk hebben gemaakt. De heren van de Sjaopswei, van het geluid, de sjouwers met stoelen en banken, de verzorgers (sters) van het kiosk, de 'wacht' in de toren. Kortom aan iedereen die zich heeft ingezet om onze burgemeester zo een mooi afscheid aan te bieden.

 

webdesign horvers.net