Drop Down Menu

Actie verlichting torenuurwerk

Nieuws

Zin-vol Zinvol dagthema op onze reis naar Lourdes
Lees meer >>>
Oktober buitengewone Wereldmissiemaand
Lees meer >>>
Mededeling: Primeur voor Nunhem
Lees meer >>>


H. Missen/agenda

Zaterdag 19-10-2019
17.45 uur

Eucharistieviering
viering 29e zondag door het jaar C Ev: Lc. 18,1-8
Lees meer >>>
Dinsdag 22-10-2019
09.00 uur

Eucharistieviering
in de dagkerk H. Johannes Paulus II, paus
Zondag 27-10-2019
11.00 uur

Eucharistieviering
Viering Allerheiligen
Lees meer >>>

Voor het complete overzicht van H. Missen en agenda klik hierOverzicht H. Missen/agenda
Buggenum - Haelen - Nunhem

Informatie - Gezinsbijdrage

AL SCHRIJVEN WE RODE CIJFERS IN 2018, VOL GOEDE MOED VERDER in 2019!

In november 2018 hebben we het al voorspeld, onze exploitatie eindigt in 2018 in het rood! 

Maar toch houden we de moed erin. U als parochiaan hebt er met zijn allen voor gezorgd dat de inkomsten die wij genereren uit alles wat met het pastoraat te maken heeft, gelijk is gebleven, terwijl dit landelijk er heel anders (negatiever) uitziet.

Bijna € 31.000,00 aan gezinsbijdragen kunt u hiernaast lezen. Kijkt u verder, dan moet u constateren dat wij op geen enkel kerkelijk onderdeel achter blijven. Collectes, misintenties, offerkaarsen, alles bleef op peil. Dat is een compliment aan u als parochiaan, u blijft onze kerk trouw. Daar zijn we trots op, en laat ons dat zo houden!

Op de vaste uitgaven, zoals onderhoud, verwarmingskosten, clusterkosten (o.a. priester) en opbrengsten uit vermogen hebben we moeten inleveren. Zoals het er nu uitziet zijn hier de meeste extra kosten incidenteel. We hebben de thermostaat van ons verwarmingssysteem  vernieuwd, zodat we hierdoor makkelijker kunnen inspelen op het gebruik van de verwarming. Tevens is er een uitgebreide controle op het systeem uitgevoerd, dit is niet elk jaar nodig.

In de clusterkosten heeft een extra post aan verhuiskosten en dubbele lasten van de oude pastorie geleid tot de verhoging van ruim € 3.000,00. Ook dit is incidenteel. 

In het onderhoud hebben we een niet verzekerde tegenvaller moeten incasseren. Enkele meters lood werd van ons dak gestolen, kosten € 2.250,00. We bekijken samen met de andere 4 parochies of dit te verzekeren is. Wellicht wel, echter tegen een hoge prijs.

Dan is de pachtprijs van de landbouwgronden dit jaar sterk verlaagd ten opzichte van vorige jaren. Een aanschaf van een nieuwe PC op ons parochiecentrum was broodnodig. Al met al resulteert dit in een negatieve score van ruim € 10.000,00. Nog niet meegenomen in dit verslag is het negatieve saldo van onze ledencertificaten, echter dit bedrag zal blijven schommelen, maar blijft nog altijd ver boven de nominale waarde.

In 2019 gaan we het werk aan het torenuurwerk afmaken, de goedkeuring van het kerkbestuur is binnen. We hopen dat de boekenmarkt, die we in oktober wederom organiseren in onze kerk, de nodige middelen zal opbrengen om de kosten deels te kunnen betalen, wellicht wordt er nog een andere inzamelingsactie aan gekoppeld. 

Wij blijven op de kleintjes passen zoals een kruidenier betaamt. En met goede moed gaan we er in 2019 dankzij u een goed jaar van maken.

Nogmaals hartelijk dank voor uw steun in 2018 en wij vertrouwen erop dat 2019 voor ons financieel een beter jaar gaat worden.

 

KERNGROEP MARTINUS PAROCHIE HORN

PENNINGMEESTER

LOUIS VERMEULEN

P.S. Ook kan het voor u als vaste donateur van onze kerk interessant zijn om het formulier “Overeenkomst periodieke gift” in te vullen. Hierbij kunnen 5-jaarlijkse giften fiscaal aftrekbaar zijn omdat onze kerk over de ANBI-status beschikt.

U kunt dit formulier downloaden onder het tabblad “om te downloaden”. Mocht dit niet lukken dan kunnen we het formulier altijd bij u thuisbezorgen.

 

 

 

webdesign horvers.net